Skip to main content

Pengalaman membeli dari goshop berserta tutorial




semalam semasa aku tengah mamai mamai ..aku dapat call dari kampung. oh atuk rupanya ni..
dia bersungguh sungguh call mintak belikan gergaji yang keluar kat bgoshop semalam. beginilah conversation kami semalam 


Atuk : kakak.. Atuk nak gergaji ni dalam tb ada tunjuk.. Cepat cepat ambik no !!!
Aku : (dalam keadaan mamai) no apa atuk??
Atuk : ni haa atuk tengok dalam tb go shop ni atuk nak talipon nak cakap tak reti. Kamu odar (order) la.

Aku : ohhh yelah nanti orang belikan..

Atuk : kamu talipon sekarang tauu..nanti dia antor ke rumah mak kamu atau rumah atok mana mana la senang

Aku : ye tuk..


so ni confirmation order aku dapat semalam . nanti tunggu barang sampai aku update kat bawah gambar barang tu atau buat entry baru. opss kantoi nama sebenar aku hahaha


bagi aku semalam adalah antara benda yang menghiburkan hati aku. kalau korang ingat balik macam mana rasa korang bila nampak toys waktu kecik dulu pastu tak sabar nak beli macam tu lah gelagat atuk aku semalam. 

atuk call dalam pukul 3 pukul 5 baru aku beli sebabnya aku tertidur. 5 lebih macam tu la.. aku beli pakai website je sebab aku ni kalau bab cakap dalam telefon dengan orang ni memang fail sikit. aku pun malas nak habiskan kredit aku. lagipun pakai website lagi senang tau. 



 caranya 

1) pergi ke laman web goshop ( url nya ialah goshop.com.my)
2) Sign up as a new customer (ala macam sign up facebook senang je)
3) Isi alamat rumah, nama penuh, no telefon.
4) Boleh cari barang yang nak dibeli tekan buy now atau add to chart.



extra tips 
1) Pastikan alamat rumah betul jangan bagi alamat jiran kang jiran plak yang 
    untung hahaha.
2) No telefon wajib letak , kalau apa apa senang dia call
3) Masa sign up tu , lepas kita daftar kena pergi email buat confirmation Pastikan guna email yang kita tahu password dan email tu aktif.
4)Masa beli tu ada option nak orang tu hantar ke rumah dan kita bayar masa depan pintu kita, bank transfer atau debit card. So aku pilih bank transfer mudah. untuk bank transfer boleh guna maybank2u sahaja cimb tak boleh.

update : nak tengok barang yang dah sampai? klik sini



p/s : benda ni atuk aku punya , alang alang dia suruh buat beli aku adalah info boleh bagi kat korang hehehe.Goshop ni trusted seller kepunyaan astro sebab tu aku beli. Maklong aku pun dah banyak kali shopping kat sini. 




Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…