September 16, 2017

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW





           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain tak bukan fenty beauty.aku sebenarnya kan dah berhari hari keluar  masuk kedai belang belang tu hanya untuk try fenty beauty. sebenarnya aku menahan diri je nak beli make up ni sebab bulan ni aku dah banyak kali beli dekat sephora ni.so aku tak belilah sampailah tadi aku termimpi mimpi . so aku call bf aku mintak opinion . dia cakap beli la nanti malam mimpi lagi caner pulak .takkan awak nak pecah masuk sephora nak beli kot . =_='


jadi dengan hati berbunga riang seorang una dengan lajunya pergi ke sunway pyramid sebab dah tu je dekat dekat dengan rumah.sampai sana aku masuk and try swatch boleh kata semua la aku swatch.sampai naik menyampah masyarakat disitu. 
actually niat aku awal awal fikir hmm beli mascara tarte je la. sebab mascara aku dah habis.  
oleh sebab dah sejam setengah aku dalam tu aku ambik keputusan untuk beli je. aku tak beli foundation dia sebab macam korang tahu aku baru je beli too faced foundation born this way tu minggu lepas . takkan nak beli lagi kan. inshaallah ada duit lebih aku akan beli jugak because dia punya foundation memang smooth gile guys. primer dia pun memikat hati. boleh kata aku memang fall in love habis la dengan fenty ni.



untuk pengetahuan korang yang belum tahu. fenty beauty ni adalah produk rihanna. yer rihanna punya produk . 2 tahun rihanna ambik masa nak develop produk ni. dan nampaknya tak sia sia. korang boleh taip je review dekat youtube. hidup ni kita jangan nak malas sangat. kalau malas susah nak achieve apa apa. eh tetiba lak perempuan ni :p. mula mula masa dia launch aku macam tak berani nak pergi try sebab yelah rihanna kot mesti mahal gila. tapi 2 hari lepas masa aku pergi try aku tergerak hati nak tengok harga dia. ler. murah dari too faced, tarte. foundation dia rm145 sahaja and ada lebih 40 colour range. too faced rm152. faham tak? faham tak apa aku alami. oleh sebab my purse tidak berapa setuju dengan niat membeli melampau aku tu. so ni jelah aku mampu guys.aku beli  highlighter duo ni rm145 jugak harga  dia  and aku beli mascara aku yang dah habis tu,



 aku plan nak beli match stix trio lepas ni sebab murah sikit dari beli satu satu . match stix ni kalau beli satu rm105 . beli 3 rm 230 so jimat rm85 kat situ. nanti aku nak try pergi situ bare face and try pakai semua make up fenty tu. kalau aku tetiba gojes aku beli . HAHAHA


sekian itu saja 


nanti aku cerita lagi mengantuk pulak tetiba


ttyl

una mn


September 8, 2017

The Benefit Bigger & Bolder Brows and Born This Way Foundation Flash Review





well hello readers, 

2 days ago i got a surprised gift from my boyfriend which was definitely made me happy.  the box of happiness i must say. i've been eyeeing these for months but i didn't buy it because i don't even know this box exist. i use to try on their product seperately which cost rm125 individually. because i wanted to use it all together then i just forget my will. gila kau nak ke beli mahal gila kot. rm125 individually. and then i don't know how my boyfriend boleh tahu kewujudan box ni. terasa loser seketika bila dia kata dia beli box ni for rm180. i'm like whattttt?

rm180 only? 
yes he said. and then later he show me the sephora website . dia kata dia just bukak and survey harga. because it is affordable then he went to sephora one utama. with a lil help from sephora's sale assistant he managed to get the right shade for me. 

so my review on this product?
i like to give this box a solid 10 because it got everything i need to groom my eyebrows. tengok je la gambar senang. dia punya gel guys... sumpah it's not the same from the drugstore product. i tak hina orang guna drugstore product okay please understand . i just bagitahu yang product ni expensive sebab dia punya kualiti pun bagus. gel  dia korang sapu sekali pun dah buat kening korang nampak berfleek sangat. and aku rasa berbaloi sebab benda ni tahan lama. instead of the stick one. 


this is why i love you :'D (terharu sambil lap hingus)

and later on yesterday , my friend soren whom are working at singapore right now ask me to make a price comparison. she want's to know the laura mercier foundation punya harga dekat malaysia. because dekat sana would cost her rm250 after convert to myr .so dengan hati berbunga riang aku pun pergi. mula mula tu tak ada rasa nak beli apa apa.  tapi after movie with bella aku ajak beliau teman aku untuk terus beli foundation born this way from too faced.actually aku memang perlukan satu pun. selalunya aku pakai cc cream from korean je. harga dia ni rm152 . berbaloi la bagi aku sebab sekali swipe je dia dah boleh tutup cela dekat wajah aku. patut pun harga dia mahal.



my review on the too faced born this way foundation?
coverage  : good .
will i repurchased this? : definitely .
from scale 1 to 10 i gave this also the solid 10. sebab shade dia masuk dengan kulit aku. 
sis tak sabar nak guna foundation ni esok . mohon esok terus lawa macam pretyy zeinta.


mohon sangat. 


actually banyak benda lagi aku nak tulis tapi nanti tulis kata sis riak pulak. (lap peluh).
tu bukan riak tu nama dia sharing bodo. eishhhh small small don't die. big big trouble people

buruknya pantun bahasa inggeris ni. terasa seperti dak dak wicet . nauzubillah (PEGANG TASBIH):'D



k bye bye tu je nak citer.

geraklu pape roger.


September 2, 2017

Una Mn food Diary boat noodle x godiva






hello people!
korang apa khabar baik ke tidak? sebelum tu aku nak ucapkan selamat hari raya korban untuk korang semua.aku dekat sini hanya mampu facetime je dengan family sebab tak balik beraya di kampung opah. 2 days  ago, aku dengan bella telah berjimba jimba di mytown cheras.
ala yang sebelah ikea tu. sajalah aku pergi sana untuk berjalan jalan dengan cousin aku kejap dengan harapan dapat berjumpa jodoh. *kidding*

hahaha nanti ada pulak yang bengang bila baca post ni.
tak sayang tak.. i tak curang dengan you. jangan merajuk nanti i rindu ;P
(#shyafiqashrafselamanya)

over kan perempuan ni?

basically that was a makan day for us. kitorang makan dekat boat noodle je. 
tbch, that was the first time i eat there and sumpahh guys sedap gila namati.
i tak nak mati but sumpah sedap. fyi before this i tak nak try sebab i think why should i eat a pricy bihun sup sedangkan i boleh beli kat pasar malam?


aku tahu orang start gila boat noodle ni dah bertahun tahun lepas tapi aku baru nak try. 
damn noob kan?for those who are not interested to try and want to know how it taste like

lemme tell you something. that is not a basic noodle. u need to trust me on this. i am food lover. 
when i said the food is damn nice, you must try. just look at my size guys., just look at my fat. 
 XD

so kudos to bella because she paksa me to try and that paksaan makes me fell in love on the first bite. and not only that. all the food that was served to me also nice.



the sangkaya bread served with a pandan sauce poured with coconut milk got a heavenly taste. 
the bread wasn't  toasted but steamed instead. can you imagine how it taste like?a very fluffy and soft bread with a creamier and soft pandan dip?


the somtam pulak was a fried vege with some asam kuah poured on top of that somtam, gave you a very crispy serving with mild savoury taste. camne nak cakap entah. eh sedaplahhh.aku lupa nak ambik gambar somtam tu. korang boleh follow ig diorang klik sini


thai iced tea. this was also nice . not too sweet not too pahit a very mild one. soft and creamy .
faham tak rasa dia macam mana? selalunya lepas minum benda manis nak air mineral kan?this one no. this one tak menyebabkan korang tercari cari air mineral.


and tbch jugak. i pergi makan boat noodle 2 times that day. for lunch and dinner. dinner i makan dekat pyramid. i ordered sangkaya bread and some spicy chicken cincang with a rice (i forgot the name already) but that one was really good too. 



after eating kitorang pergi tengok movie abang long fadil.nanti kalau rajin aku buat review k? and then after the movie finished we went to several stores until we met a godiva store. godiva mytown cheras tak macam nu sentral ada tempat duduk. n/p soft serve dia rm23 but semalam promo , buy a second soft serve in a single receipt would receive 50% discount. so macam langkah kanan pulak kitorang kan jemah?




bella on her first trial . she loved it! and just now, she said she missed the taste. i am too but dah pukul 2 pagi dah tutup XD. 


last but not least,

i am looking forward to our next food session and i hope we could bring a long our troops not just two of us.


till then

ttyl

una mn :)






FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...